قزوین یکی از شهرهای تاریخی و قدیمی ایران، از سالها پیش یکی از مقاصد گردشگران داخلی و خارجی بوده است. ریشۀ شهر قزوین به دوران ساسانیان باز میگردد که به دستور شاپور رونق یافت. قزوین در زمان حکومت صفوی، ۵۷ سال پایتخت ایران بود و به همین دلیل دارای اماکن و موزههای تاریخی بسیاری میباشد. این شهر پایتخت بزرگ خوشنویسی ایران است و از جمله خوشنویسان معروف خط پارسی قزوین میتوان به میرعماد قزوینی اشاره کرد. در شهر قزوین آثار کهن و باستانی گوناگونی از جمله کاروانسرای سعدالسلطنه، میمون قلعه، حمام قجر، آب انبار سردار، پیغمبریه، کاخ چهلستون، امامزاده حسین، خیابان سپه (اولین خیابان ایران) قرار دارد. اما در میان جاذبههای گردشگری استان قزوین، منطقه الموت شهرت دوچندانی دارد. این سرزمین کهن و افسانهای، در طول تاریخ فراز و فرودهای تاریخی بسیاری به خود دیده است و آبستن حوادث فراوانی بوده که در کتب و اسناد تاریخی میتوان ردپایش را دنبال کرد. بقایای قلعۀ شیرکوه، قلعه لمبسر، الموت و بسیاری قلعههای دیگر در کنار طبیعت بکر و چشم اندازهای زیبای دریاچه اوان جاذبههای طبیعتگردی و گردشگری با شکوه و به غایت زیبا برای منطقه و استان قزوین فراهم آوردهاند. طی سالهای اخیر در راستای سیاستهای جذب گردشگر، تلاشهای بسیاری برای افزایش امکانات و تسهیلات برای جذب و اسکان گردشگران شده است و هتلهای جذابی در الموت و قزوین ساخته شدهاند. از جملۀ این تلاشها میتوان به ساخت و توسعۀ اقامتگاهها و هتلهای قزوین و الموت -همراستا با مقاصد گردشگری بزرگ ایران- اشاره کرد. به همین دلیل امروزه برای گردشگران راههای بسیاری برای اقامت در قزوین و الموت وجود دارد. دامنۀ محل اقامتهای قزوین و الموت، از رزرو هتل در الموت و اجاره ویلا در الموت آغاز میشود و به روشهای به صرفه تر مانند رزو اقامتگاه، خانه بومگردی در قزوین، رزرو خانه معلم در الموت و... ختم میشود. در واقع تمام تلاش بانیان امر این بوده که برای تمامی مردم با هر سطح درآمد و انتظار انتخابی برای اقامت در الموت پیدا شود و اقامتگاه بومگردی سون در الموت یکی از بهترین نتایج این تلاش هاست.
اگر تا کنون به این الموت سفر نکردهاید یا مایلید که تمام جاذبههای گردشگری و جاهای دیدنی الموت را از نزدیک ببینید، بهترین راه استفاده از تور است. این تورها هر کدام نوع و کارکرد مخصوص به خود را دارند. مثلا برخی تورها مشخصا بر روی طبیعتگردی تمرکز کردهاند و برخی دیگر بر روی اماکن دیدنی و تاریخی. که با توجه به سلیقه و هدفتان میتوانید نوع تور خود را مشخص کنید. اما از آنجایی که آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی ساکنان شهر یکی از مهمترین دلایل سفر گردشگران است، اغلب تورها سعی میکنند مسافرانشان را در اقامتگاههای سنتی و اقامتگاههای بومگردی یا اجاره خانه در نزدیکی دریاچه اوان اسکان دهند. اقامتگاه بومگردی سون در الموت، از بدو آغاز کارش همواره یکی از گزینههای گردشگران ایرانی و خارجی بوده است. دلیلش هم واضح است، رزرو هتل، سوئیت یا خانۀ معلم در الموت و قزوین باعث رقم خوردن تجربۀ زندگی کردن با سبک و سیاق سنتی اهالی شهر قزوین نمیشود. بلکه این سکونت چند روزه در اقامتگاههای بومگردی و سنتی در استان قزوین است که میتواند خاطرهاش تا آخر عمر همراه آدمی بماند. وگرنه هر شهری به وفور هتل و سوئیت و خانۀ معلم برای گردشگران دارد. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که اگر به دنبال تجربهای جدید و بکر هستید، فکر اجاره خانه، اجاره سوئیت یا هتل را فراموش کنید و دل به طبیعت زیبا و منحصر به فرد بسپارید و اینبار اجازه دهید که محل اقامتتان کمی متفاوت و بدیع باشد و دوران چند روزۀ اقامتتان در الموت یکی از خاطرهانگیزترین تجربههای سفرتان شود. اقامتگاه بومگردی سون تلاش میکند تجربهای متفاوت برای گردشگران به وجود آورد. دکور و فضاسازی سنتی به اضافه تسهیلات و راحتی و البته قیمت مناسب، باعث شده تا این اقامتگاه به یکی از بهترین گزینههای گردشگران تبدیل شود.
فاصلۀ کوتاه میان تهران و الموت باعث شده تا در سالهای اخیر گردشگران بیشتر و بیشتر به این منطقه تاریخی توجه نشان بدهند و سعی کنند فرهنگ و تاریخ آن را بهتر بدانند. ضمن آنکه فاصلۀ کوتاه قلعۀ الموت تا قزوین، میتواند باعث شود که در یک سفر هم بتوانید جاذبههای گردشگری قزوین را ببینید و هم از روستاهای الموت دیدار کنید. شهر الموت در 108 کیلومتری قزوین واقع شده و پیچ و خمهای مسیر باعث شده تا جذابیت سفر بیشتر شود. كمی بالاتر از روستای گازرخان، قلعۀ الموت با تابلوی سفيدرنگ كوچكی مشخص شده است. بقیه مسیر قلعۀ الموت كه ۴۹۵ پله دارد، باید پیاده طی شود. از دیگر روستاهای توریستی و جاذبههای گردشگری و دیدنی الموت میتوان به روستای هیر، روستای وشته، روستای زرآباد ، روستای اندج ، روستای کوچنان ، روستای یوج، کُمنی و ویار و ... اشاره کرد.
حسن صباح در پى بیمارى کوتاهى، در ماه ربیعالآخر ۵۱۸ درگذشت. او را در نزدیکى دژ الموت به خاک سپردند. قبر حسن صباح، که بعداً کیابزرگ امید و دیگر رهبران نزاریه ایران نیز در آنجا دفن شدند، تا هنگامى که به دست مغولان ویران گشت، زیارتگاه اسماعیلیان نزارى بود.
در سفر به اوان میتوانید از قایقسواری و شنا لذت ببرید و اگر اهل ماهیگیری باشید صید خوبی از ماهیهای قزلآلا و کپور به دست آورید؛ بنابراین سرسختانه توصیه میکنیم که اگر از این دریاچه دیدار کردید، از ماهیگیری در دریاچه اوان غافل نشوید. دریاچه اوان در مجاورت درختان دستکاشت و گیاهانی مانند گون، کنگر، شیرینبیان و... یکی از زیباترین جاهای دیدنی شهر الموت است. آب دریاچه اوان از چشمههای درون جوش دریاچه تامین میشود تا خصوصیتهای منحصر به فرد این دریاچه را تکمیل کند. پیشنهاد ما به شما این است که هرگز تجربۀ دیدن دریاچه اوان در فصل زمستان را از دست ندهید. به ویژه اگر برف سفید و یکدستی سطح دریاچه را پوشانده باشد و سکوتی وهمانگیز، طبعیت را به خلسه برده باشد. اگرچه اغلب تورهای الموت سعی میکنند که دیدار از دریاچه اوان را در برنامهشان بگنجانند، اما زیباییهای مسیر دریاچه اوان و البته خود دریاچه آنقدر زیاد است که اخیرا تورهای دریاچه اوان هم تشکیل شدهاند و مشخصا هدف اصلیشان دیدن این دریاچه است.
از گونههای جانوری اطراف اوان نیز میتوان به کل و بز کوهی – که به علت شکار بیرویه و تخریب زیستگاه آنان کاهش چشمگیری یافتهاند - پلنگ، خرس قهوهای، روباه، شغال، گرگ، گراز، شنگ (نوعی سمور)، سیاه گوش (گربه وحشی) انواع عقابها، دال، دلیچه، شاهین، جغد، کبک، فاخته، دارکوب، سبزقبا، زاغ و انواع گنجشکسانان، قورباغه، لاکپشت و خرچنگ اشاره کرد.
بیشتر
- جزئیات پرداخت هزینه اقامت در اقامتگاه بومگردی سون الموت
- قیمت اقامتگاه بومگردی سون الموت
- رزرو اقامتگاه بومگردی سون الموت
- آدرس اقامتگاه بومگردی سون الموت